viernes, 1 de febrero de 2013

Lluitar contra la LOMQE, construir la Nova Educació

L’últim atac perpetrat pels grans empresaris i banquers i el seu govern contra l’educació pública és l’avantprojecte de llei de la millora de la qualitat educativa, la LOMQE o Llei Wert. És una reforma de la LOE per sotmetre els centres d’estudis a les empreses, per remuntar la crisi estructural capitalista en la que ells mateixos ens han ficat. 
Aquest projecte atenta contra els treballadors, els estudiants de classe treballadora i l’organització del propi centre amb mesures com aquestes: 
  • Els professors podran ser traslladats de centre i se’ls podrà canviar la matèria que imparteixen:
  • El consell escolar queda reduït a un òrgan consultiu
  • El director obté totes les competències del consell escolar i altres noves com la possibilitat de contractar a empleats saltant -se les llites. A més, la junta estarà designada per l’administració i no pel propi centre
  • Se inclouen nombroses probes de revàlida al llarg de la carrera escolar. Si no es superen aquestes probes en secundaria i batxillerat, no s’obtindran els respectius títols
  • Es crees dues modalitats de 4t d’ESO: la acadèmica, orientada al batxillerat; i l’aplicada, orientada cap a la Formació Professional a la que els fills dels treballadors estarem destinats quan no pugem pagar-nos la titulació universitària
  • Els centres concertats podran dividir els seus alumnes per sexes
  • Les llengües cooficials s’impartiran com contingut no comú, quedant relegades al caràcter d’optatives
  • Se constitueixen agències de qualificació i s’implementen criteris de qualitat, que no és més que altra forma de dir negoci, com per exemple, les pràctiques no remunerades de la FP, sense tenir en consideració les necessitats socioeconòmiques de l’alumnat
  • Es canvia el programa de garantia social per un curs de dos anys conegut com Formació professional Bàsica que serà preferentment privada o concertada, amb la que optarem a un títol inferior del graduat escolar. Això farà que en el nostre futur ens exploten encara més.
Aquesta llei transforma l’educació i als estudiants en una mercaderia més amb la que comerciar i aprofundís en els privilegis dels centres concertats, on estudien els fills de qui dirigeix aquest sistema: els col·legis de pagament, de la burgesia, dels fills dels rics. Retalla els drets als treballadors públic del sector i converteix al director en una guardià que vetlla pels interessos econòmics del centre per damunt de les nostres necessitats pedagògiques. No volen que aprenguem, només que els siguem útils i barats. 
Des dels Col·lectius de Joves Comunistes et cridem a defensar el que és teu, a lluitar dia a dia per l’educació pública des del teu centre d’estudis, treballant en associacions i assemblees per crear un moviment estudiantil capaç de plantar cara a les mesures antipopulars imposades des del ministeri d’educació, el govern d’Espanya i la Unió Europea, tots al servei dels grans empresaris i els banquers. 
Davant tots aquestos, Fill de treballadors, defensa els teus drets! Uneix-te a les i els treballadors del teu institut, el nostre enemic és el mateix! Lluitem contra aquesta llei i per una educació al servei dels treballadors i dels estudiants, no del benefici d’empreses i banquers!